Reparatie, keuring en onderhoud

Jaarlijks worden er bij Scheepswerf Stallinga zo’n 400 schepen gehellingd ten behoeve van elke gewenste keuring, reparatie, reiniging of onderhoudsbeurt. Wij voeren schadereparaties aan schepen van 4 tot 50 meter voor u uit. Vanzelfsprekend krijgen alle schepen een optimale en zorgvuldige behandeling. De scheepsreparaties worden uitgevoerd met eersteklas laswerk. Daarnaast spuiten wij af met hoge druk, zodat het onderwaterschip absoluut schoon wordt en brengen onze eigen mensen conserveringsmiddel aan met de rol. Reparaties worden uitgevoerd volgens de voorschriften van onder andere de verzekeringsmaatschappijen, I.V.R., Rijnvaartcertificaat, A.D.N.R. en Scheepvaartinspectie.

Nieuwbouw

Sinds Scheepswerf Stallinga medio jaren negentig actief is op bedrijventerrein De Waard zijn er allerlei schepen gebouwd, onder elke klasse. Nieuwe rondvaartboten, dekschuiten, pontons, tankschepen, sleepboten, ponten, baggermaterieel en grote jachten hebben sinds die tijd onze werf verlaten. Tegenwoordig omvat de nieuwbouw voornamelijk casco’s en onderdelen van alle soorten schepen.

De bouw vindt grotendeels plaats in de bouwhal, waar alle nodige machines aanwezig zijn. Naast de bouwhal is er een moderne bankwerkerij, waar scheepsonderdelen zoals luiken, masten, deuren, roeren en dergelijke worden gemaakt.

Verbouwen, verlengen, verkorten en verbreden

Het verlengen, verkorten, verbreden en/of verbouwen van schepen is een van onze specialiteiten. Sinds medio jaren negentig hebben wij al vele schepen verlengd. Nadat deze schepen zijn gemeten op de werf, beginnen wij met de bouw van de sectie die tussen het voor- en achterschip moet komen. Onze allround vakmensen zijn daarnaast zeer deskundig in het verbouwen van schepen. Bij Scheepswerf Stallinga worden schepen verbouwd en aangepast aan de nieuwe eisen. Maar ook het transformeren van een binnenvaart vrachtschip tot historische zeiljacht, het verbreden en verlengen van dekschuiten, de versmalling van schepen om ze geschikt te maken voor smallere sluizen en de verbouw van een gesaneerd visserijschip tot luxe motorjacht behoorden al tot onze opdrachten.

Scheepswerf Stallinga

Admiraal Banckertweg 19
2315 SR  LEIDEN

T: 071-5213112
F: 071-5210581
info@scheepswerfstallinga.nl

 

Share This